Wednesday, February 4, 2015

Tolong Orang Itu Satu Tanggungjawab

Assalammualaikum..
Title entry hari ni adalah words that came from my anak buah yg byk tolong aq siapkan tugasan2 khas..
Yeah..Words from the genius guy..or can i call him the inventor..
today quote...
 That guy told me about his experiences...
Byk sgt benda yang dia buat utk tolong orang lain walaupun benda tu sgt memberi risiko kt diri die..
But he don't care about the risks..
The most important is he can help others and makes people around him happy..
Aq x prnh tahu pun die sanggup buat benda yg akan menjejaskan die..
Demi tolong org lain...
But he told me..
Dia sangat happy dpt tolong org lain..
Dan die sgt bersyukur sbb rezeki dtg dri plbgai arah..
Maybe itulah reward yg die dpt sbb byk tolong org sekeliling die...
That's right..
Kita memang x perlu reason utk tolong org lain..
Sebab itu memang tanggungjawab kita..
Tolong orang lain biarlah ikhlas..
Sbb keikhlasan tu akan membahagiakan diri kita..
Tolong orang jugak dpt train diri kita utk bersyukur dgn apa yg ALLAH kurniakan utk kita..
Selagi mampu..selagi tu kita bertanggungjawab tolong orang lain..
Tolong Orang Itu Satu Tanggungjawab..

by:NAFMY



2 comments:

  1. hehe..ok ok..aq akn ingt pesanan si gendut sorang tu..suruh aq always senyum...

    ReplyDelete